Carnaval in Willemstad
Door: wiegerhoman
Blijf op de hoogte en volg Wieger
20 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Toenemende verontreiniging door zware stookolie , de volledige afhankelijkheid hiervan en de stijgende olieprijzen maken de mogelijkheid tot het (mede) voeren van zeilen op de handelsvaart een reele optie.
De Tres Hombres verspreidt het woord! Er wordt wat vracht meegenomen op reis, liefst fairtrade producten, verder zijn er aandeelhouders en betalende bemanningsleden (trainees) die de boot varende houden. Aan de vracht wordt niet veel verdiend, volgens mij kan die in een bakfiets als het moet.
Ik ben een betalend bemannigslid en moet meewerken aan boord. Dat betekent onderhoud, wachtdiensten en zeilhandelingen alles in wachten van 6 of 4 uur.
Het is een prachtige boot, met volle zeilen bij een stevige wind of met gereduceerd zeil bij zwaar weer is het een lust om over de oceaan te zeilen. Het water onder je gekliefd te zien worden, bijna altijd zon, s´nachts de sterren, de maan die opkomt en prachtige zonsopgangen. Harde wind en windstilte we hebben alles gehad. Zachtjes glijdend met klapperende zeilen tot stampend en rollend terwijl het water over de gangboorden loopt.
Volgende keer meer over de bemanning, 15 man op 32 meter!!!"
Nu zit ik in een internet cafe waar carnaval wordt gevierd, de toetsen bewegen in het ritme van de salsa en de merenque en plakken van de rum. Ik stop maar even. Ciao
Met dank aan Louky voor de taal correcties!!!!